DINAMO-Quickscan

De DINAMO ondersteunt de veranderdialoog op verschillende manieren. Met behulp van de DINAMO-vragenlijst en de bijbehorende rapportage kan de veranderdialoog worden gevoerd. Soms is het echter beter om de veranderdialoog direct met elkaar te kunnen voeren, zonder de vragenlijst in te zetten. In dat geval past de DINAMO-Quickscan beter.

Dinamo ModelDINAMO-poster Dinamo InterventiematrixInterventiematrix

 
In de DINAMO-Quickscan voeren deelnemers de veranderdialoog met elkaar en kennen zij met stickers kleuren toe (rood, oranje, groen) aan de bollen van het DINAMO-model. De kleuren geven dan aan in hoeverre de diverse bollen volgens de deelnemers bijdragen aan het verandersucces. Zo kan de DINAMO-Quickscan bijvoorbeeld worden ingezet als onderdeel van een heisessie, workshop of andere bijeenkomst met stakeholders.

De DINAMO-Quickscan omvat de DINAMO-poster en interventiematrix (beide op AO-formaat). De set omvat de 2 posters (echt papier), stickers (echte stickers), instructie (Word-bestand) en de Quickscan (Word-bestand). De digitale producten kunnen direct worden gedownload. De posters en stickers worden per post nagestuurd.

DINAMO Exceltool

DINAMO ExceltoolSpeciaal voor studenten:

de DINAMO Exceltool

Ben je student en wil je de DINAMO gebruiken in het kader van je studie? Maak dan gebruik van de DINAMO Exceltool. Met de DINAMO Exceltool beschik je over de laatste versie van de DINAMO-vragenlijst én een Exceltool om deze te verwerken. De afname verzorg je zelf en daarna kun je de resultaten verwerken in de bijgeleverde Excel. De Exceltool is gebaseerd op versie 6.0 van de DINAMO-vragenlijst, behorend bij 3e editie van het boek ‘Van weerstand naar veranderbereidheid’.

Heb je het boek nog niet? Deze kun je hier bestellen.

Wil je meer weten over de toepassing van de DINAMO? Kom dan naar de DINAMO-praktijkdag. Voor informatie en aanmelden klik je hier.

Bij aankoop krijg je toegang tot een downloadpagina. De download bevat:

 • DINAMO-vragenlijst versie 6.0 (Wordbestand)
 • DINAMO Exceltool. Deze bevat:
 • Instructie
 • Voorbeelddata
 • Basisgegevens zoals gemiddelde en standaarddeviatie
 • Spindiagram met gemiddelde scores en DINAMO-normscores
 • Passende interventies bij het DINAMO-profiel
 • Gebruiksrecht voor maximaal 50 afnames

Gebruiksvoorwaarden

Met de aankoop van de DINAMO Exceltool ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden. De voorwaarden zijn:

 • Gebruik van dit bestand is alleen toegestaan voor studiedoeleinden, dus alleen in het kader van studie/afstuderen.
 • Het bestand is bedoeld voor persoonlijk gebruik. Je mag het dus niet kopiëren of op andere manier vermenigvuldigen of delen, bijvoorbeeld met klasgenoten of medestudenten.
 • Het gebruik voor studiedoeleinden is beperkt tot maximaal 50 respondenten.

Op deze aankoop wordt geen service of helpdesk verleend. 

Met gebruik anders dan hier aangegeven, schend je de auteursrechten van Erwin Metselaar. De auteur verzoekt je vriendelijk maar toch ook dringend om deze te respecteren. De auteur werkt graag op basis van vertrouwen. Dat maakt de wereld een beetje mooier en gemakkelijker.

Is je doelgroep groter dan 50 respondenten of wil je de DINAMO-vragenlijst voor andere dan studiedoeleinden gebruiken? Neem dan even contact op met de auteur Erwin Metselaar, via info@changemanager.nl.

Er zijn twee tarieven: een tarief voor studenten nog vallend onder de wet Studiefinanciering en een tarief voor studenten niet meer vallend onder de wet Studiefinanciering.

Bestellen