Erwin Metselaar

Ik wist al heel snel dat ik mijn kennis en kunde als organisatiepsycholoog wilde inzetten om organisaties te helpen veranderen. Ik vind het daarbij extra uitdagend om telkens in een nieuwe werkomgeving verbinding en betrokkenheid te creëren. Mijn boek ‘Van weerstand naar veranderbereidheid’ wordt nog steeds veel gelezen en brengt Changemanager.nl in beeld bij een grote variatie aan klanten in profit en not-for-profit. De daarin beschreven DINAMO-methode wordt tot mijn grote plezier nog vaak toegepast. Het nadenken over organisatieverandering in termen van willen, moeten en kunnen veranderen heeft een mooie bijdrage geleverd aan de veranderkunde in Nederland en daarbuiten.

Ervaring 

Ik heb de afgelopen 20 jaar ervaring opgedaan in een breed scala aan verandertrajecten in profit en not-for-profit. Strategieontwikkeling en daaruit voortvloeiende cultuur- of structuurverandering zijn voorbeelden van onderwerpen waarbij ik me thuis voel. De laatste jaren mag daar ook een behoorlijke ICT-component bij zitten. In implementaties met veel impact op de organisatie kan ik mijn vaardigheden als verander/projectmanager goed combineren.

Verandersucces betekent voor mij een verandering realiseren waarmee álle stakeholders in de organisatie tevreden zijn. Zo zorg je voor een toekomstbestendige verandering.

Dit zeggen klanten over mij

‘Erwin is sterk in het aanbrengen van structuur en in het aanjagen van resultaatgerichte verandertrajecten. Zijn aanpak is direct en doelgericht met veel aandacht voor de menselijke kant van organisatieverandering. Ook complexe verandertrajecten, met veel impact op de organisatie kan hij goed overzien. Je merkt dat hij integraal, vanuit structuur én cultuur, naar organisatieverandering kan kijken.’

Expertise

erwin.metselaar@changemanager.nl

(085) 303 29 19