Annalies Idema

Ruim 15 jaar ben ik werkzaam als organisatieadviseur binnen onder andere overheid en onderwijs, waarvan de laatste vier jaar als zelfstandig adviseur. Ik heb ervaring met verandervraagstukken op zowel de ‘harde’ structuurkant als op de ‘zachte’ cultuurkant. Ik ga graag aan de slag met vraagstukken waarbij het de uitdaging is om de bedoeling meer centraal te stellen en van daaruit de organisatie en talenten verder te ontwikkelen. Opdrachten waaraan ik gewerkt heb zijn onder andere verandervraagstukken (gender, erkenning en waardering van onderwijsprestaties), organisatieontwikkeling (cultuurontwikkeltraject, zelforganisatie en teamontwikkeling) en interim (HR) projecten (talent, learning & development).

Verandersucces betekent voor mij

Verandersucces betekent voor mij dat visie vertaald wordt in echt doen en dat het niet alleen blijft bij een papieren verandering. Het is mijn passie om dat wat op strategisch niveau bedacht wordt te verbinden aan dat wat er op de werkvloer leeft. Elkaar nieuwe perspectieven aan te reiken, bewustwording te creëren en van daaruit mensen intrinsiek te motiveren om zelf in beweging te komen om te veranderen. Ik geloof dat daarmee duurzame verandering ontstaat en gezamenlijk innovatieve resultaten behaald kunnen worden.

Dit zeggen klanten over mij

“Annalies is een betrokken en kritische sparringpartner, met wie gesprekken vaak tot verdieping leiden. Haar visie op verandering en de aanpak daarvan zijn concreet en sluiten aan bij de mensen die het aan gaat. Dat zijn zowel leidinggevenden als de medewerkers in een organisatie. Ze  schakelt snel op verschillende niveaus en legt gemakkelijk nieuwe verbindingen. Door haar inzet ontstaat er energie en beweging.”

Expertise

annalies.idema@changemanager.nl

(085) 303 29 19