Liesbeth Doorakkers

Met 25 jaar ervaring op het gebied van HR (verander) management en consultancy begeleid ik organisaties stapsgewijs beoogde veranderingen te realiseren. Vaak gaat het om veranderingen, die vragen om nieuw gedrag, andere manieren van samenwerken en soms ook een beter passende structuur. De sectoren gezondheidszorg, beroepsonderwijs en de consultancywereld ken ik van binnenuit. Als consultant heb ik ook veel andere sectoren leren kennen, waarbij ik heb gemerkt dat ik ook daar meestal snel thuis voelde, zolang de mensen waarmee ik werk, dat maar met passie doen.  

Verandersucces betekent voor mij

Verandersucces begint voor mij bij het onderkennen van de complexiteit van veranderen en het besef dat het tijd en aandacht vraagt om gedrag van mensen in organisaties duurzaam te veranderen. Mijn ervaring is dat het hiervoor nodig is de beoogde verandering goed scherp te hebben en hierbij oog te hebben voor alle relevante perspectieven. Pas dan lukt het om te bepalen welke concrete stappen in het veranderproces nodig zijn en wie daarbij betrokken moeten worden. Als het dan lukt om duurzaam ander gedrag te realiseren, waarmee de beoogde verandering ook daadwerkelijk vorm en inhoud krijgt. En we samen terug kijken op een mooi en leerzaam veranderproces, dan spreek ik van een verandersucces.

Dit zeggen klanten over mij

Klanten vinden dat ik snel begrijp waar het in de betreffende organisaties en beoogde veranderingen om draait. Zij vinden mij toegankelijk, prettig in de samenwerking, open, scherp in mijn analyses en deskundig. Zij ervaren dat ik veranderprocessen begeleid op een coachende en waarderende manier. En dat ik dat vooral doe door het stellen van vragen en het streven naar consistentie. Waar ze mij goed in vinden is het vertalen van een visie in concrete kleinere stappen, waardoor complexe veranderingen behapbaar worden voor iedereen.

Expertise

liesbeth.doorakkers@changemanager.nl

(085) 303 29 19