Zesde druk Van weerstand naar veranderbereidheid

Het boek ‘Van weerstand naar veranderbereidheid’ is al sinds 1997 een stabiele factor in de literatuur over verandermanagement. Van het daarin gepresenteerde diagnose-instrument, de DINAMO voor veranderbereidheid, wordt intensief gebruik gemaakt in de praktijk van verandermanagement.

De DINAMO-methode is inmiddels uitgegroeid tot de Nr1. Veranderaanpak van Nederland. Een grote groep verandermanagers (adviseurs, hr-managers, lijnmanagers, trainers, coaches etc.) heeft met dit krachtige instrument kunnen werken. De ervaringen en inzichten die hiermee de afgelopen jaren zijn opgedaan, zijn gebundeld in deze geactualiseerde derde editie van ‘Van weerstand naar veranderbereidheid’.

Derde editie: Van weerstand naar veranderbereidheid

De derde editie plaatst de DINAMO-methode nog nadrukkelijker in de planned-change traditie. In heldere stappen laten we zien hoe we bij de ontwikkeling en toepassing van de DINAMO gebruik maken van de belangrijkste bevindingen uit deze stroming in de veranderkunde. Beschreven wordt hoe het vakgebied van Evidence Based Verandermanagement (EBV) zich verder kan ontwikkelen, met de DINAMO als startpunt.

Theorie en praktijk zijn in dit boek zo gecombineerd tot een resultaatgerichte aanpak van organisatieverandering.

In de praktijk: Van Weerstand naar veranderbereidheid

Changemanager.nl organiseert regelmatig een praktijkdag ‘Evidence based veranderen met de DINAMO’. Deze dag is gebaseerd op de bestseller ‘Van weerstand naar veranderbereidheid’ van Metselaar, Cozijnsen en van Delft.

Tijdens deze praktijkdag ga je met Erwin Metselaar en collega deelnemers aan de slag hoe je een resultaatgericht verandertraject kunt inrichten, met de DINAMO voor veranderbereidheid als startpunt.